מותאם לתוכנית הלימודים
בערכה שלפניכם תמצאו חלקי לגו רבים, הארוזים בשקיות. (לפירוט החלקים בערכה).
ניתן להרכיב מחלקים אלה דגמי רובוטים רבים ואף קיימת ערכת הרחבה באמצעותה ניתן לבנות דגמי רובוטים רבים נוספים.
כל רכיבי לגו תואמים זה לזה: רכיבי ערכה זו תואמים גם לרכיבי לגו בהם נתקלתם בעבר, שיחקתם בהם ובניתם באמצעותם דגמים נפלאים.
מומלץ שכל מורה יתנסה בעצמו בהרכבת הרובוט. הבניה תאפשר לכם להכיר את חלקי הרובוט ותגדיל את מאגר העצות שתוכלו לתת לתלמידים. בתום המחצית רצוי שהתלמידים יפרקו את הרובוט כדי להתנסות גם בנושא ההנדסה ההפוכה (Reverse Engineering) וגם כדי לאפשר לתלמידי המחצית השניה לבנות את הרובוט בעצמם.
ההקפדה על הסדר הינה חשובה ביותר: חלקי הערכה ישמשו את התלמידים גם בעתיד, כמו גם את הכיתות הבאות. בתמונה משמאל תוכלו לראות כיצד למיין את חלקי הערכה כך שיהיה קל למצוא חלקים בזריזות. בתוך הערכה יש דף המציג הצעה לסידור הערכה.
הבקר הינו מרכז השליטה של הרובוט.
הוא ה "מח" של הרובוט, וכל התכניות שתבנו מעובדות בו.
בנוסף, אל הבקר מתחבר "בית הסוללה הנטענת, המספקת את הכוח החשמלי הדרוש לפעולת הרובוט.
מתחברת לבקר ויש לה שקע טעינה למטען.
מתחבר אל שקע הטעינה בבית הסוללה הנטענת.
יש שני סוגי מנועים בערכה:
שני מנועים גדולים ומנוע אחד בינוני, סך הכל שלושה מנועים בערכה.
לרובוט גלגל נוסף שאינו מחובר למנועי הרובוט. הוא נקרא "גלגל שיכור", כיוון שהוא נע עם כיוון תנועת הרובוט ולא באופן עצמאי. הגלגל השיכור, כמו שאר הגלגלים ברובוט, הוא אבן בניין. הוא אינו מחובר לאף מנוע, ונע עם תנועת הרובוט. גלגל זה מורכב מכדור מתכת היושב במבנה המחובר אל הרובוט.
תוכלו למצוא בערכה שלפניכם מחברים שאורכי כבליהם שונים:
לעיתים החיישן יהיה קרוב מאוד אל הבקר ולעיתים החיישן יהיה ממוקם במרחק גדול יותר מן הבקר. בהתאם למרחק זה, נקבע מהו אורך הכבל של המחבר בו נשתמש.
כבל נוסף שתמצאו בערכה הוא כבל העברת הנתונים למחשב, המאפשר לנו להעביר תכניות אותן בנינו אל בקר הרובוט, להעביר אליו מידע ואף לקבל מידע רב מן הבקר.